Stallar och ridhus

Anläggningen

Ridanläggningen invigdes 1952. Under de åren som har gått sedan dess har vi byggt om, byggt nytt och rustat upp anläggningen så att den svarar mot de krav som dagens verksamhet kräver. Anläggningen är klubbens ridskola och tävlingsplats.

Vi har ett nytt ridhus som byggdes 1995. Det gamla var från 1967. Det nya har en ridmanege på 20 x 43 m med en läktarkapacitet på ca 100 personer. I vår servicedel finns vår cafeteria, teori- rum, omklädningsrum med duschmöjligheter, personalrum, sammanträdesrum och sist men inte minst - våra toaletter. Ridhuset är även handikappvänligt med en hiss.

Vi har tre olika stall Nya stallet som byggdes 1995 har plats för 30 hästar varav en box är en sjukbox. I ridskolans verksamhet använder vi 9-10 hästar/ponnyer. Klubben äger själv 5 hästar och 1 ponny, två-tre häst lånas in till vår verksamhet. Resterande platser hyrs ut till medlemmar och personal. Stallet inrymmer även två sadelkammare, ett kontor, torkrum samt förvarningsrum. I angränsande utrymmen finns foder- och höförvarning.

Mellanstallet har plats för 11 hästar och platserna är till för kortare uppstallning vid kurser och tävlingar.

Nedre stallet har plats för 4 st hästar och boxarna hyrs ut till medlemmar. Där finns även en sadelkammare samt förvarningsrum.

Vi har två utebanor En dressyrbana med måtten 22 X 65 m och en hoppbana med måtten 40 x 80 m samt finns det ridvägar som är anvisade.

Vi äger marken kring anläggningen för bete så vi disponerar stora hagar för alla hästar och ponnyer. De är ute hela dagarna och släpps in på eftermiddagen innan ridskolan börjar.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 19:45
Skribent: Linnea Hjalmarsson