Historik

Hagfors Uddeholms Ridklubb har sitt ursprung i Uddeholms Ridklubb som bildades i början av 50-talet. De stadgar som idag gäller för föreningen antogs 1952 med en justering gjord 1994. Föreningen har ombildats under tiden och har också gått under namnet Hagfors Ridklubb under några år.

Klubben har under alla år drivit ridskoleverksamhet och det är många ridskolechefer och instruktörer som passerat under årens lopp. Under perioden 1994-1998 drevs också en gymnasielinje med ”Hästar och Ridning” som huvudtema parallellt med Ridskolan.

Under de senaste åren har vi arbetat aktivt för att finna en lagom stor verksamhet som ger en stabil ekonomisk grund att stå på. Vi vill påstå att vi lyckats med detta och ser framtiden an med tillförsikt. Det är dock viktigt att konstatera att det inte skulle fungera utan ett stort ideellt engagemang från medlemmarna. Alla är välkomna att vara med och bidra med det som just du kan. Det behöver inte gälla hästar, det kan lika gärna vara att stå i cafeterian ibland eller vara med ute och laga hagar. Det finns alltid massor av saker som behöver göras och det är roligt att göra saker tillsammans.

Uppdaterad: 11 APR 2015 13:15
Skribent: Linnea Hjalmarsson