Historik

Hagfors Uddeholms Ridklubb har sitt ursprung i Uddeholms Ridklubb som bildades i början av 50-talet. De stadgar som idag gäller för föreningen antogs 1952 med en justering gjord 1994. Föreningen har ombildats under tiden och har också gått under namnet Hagfors Ridklubb under några år.

Klubben har under alla år drivit ridskoleverksamhet och det är många ridskolechefer och instruktörer som passerat under årens lopp. Under perioden 1994-1998 drevs också en gymnasielinje med ”Hästar och Ridning” som huvudtema parallellt med Ridskolan.

I december 2017 tog styrelsen beslut om att lägga ner ridskoleverksamheten. Orsaken till det är att klubbens ekonomi behöver komma i balans.

Skrivelse från styrelsen:

Vår målsättning med det är att rädda föreningens ekonomi och anläggning. Vi behöver fokusera på att få en förening med ekonomisk balans, det innebär att vi kan spara pengar till investeringar och oförutsedda utgifter. Vi behöver rusta upp anläggningen och göra den till en trygg, säker och attraktiv plats att bedriva ridsport på.

Just nu har vi uppstallning, träningar och tävlingar som huvudsaklig verksamhet. Vi kommer även fokusera på att rusta upp anläggningen och få ekonomin i balans.

Men förhoppningen är att i framtiden , i någon form, bedriva ridskoleverksamhet.

Uppdaterad: 11 APR 2015 13:15 Skribent: Sara Källvik

Valmet