Hoppa till sidans innehåll

Nybörjarinfo


 Välkommen till vårt fina HURK!

Med det här brevet vill vi i styrelsen och våra anställda välkomna Dig och/eller Dit barn till HURK. Du får brevet av våra ridinstruktörer Katta eller Marie. Det gläder oss att Ni väljer ridning som ert fritidsintresse och att Ni delar vår passion för dessa underbara djur.

Våra ungdomar behöver oss
Hagfors med omnejd behöver ungdomsverksamheter. Vi vill behålla våra ungdomar och vi vill ha ännu flera i vår klubb. Vi behöver dem och de behöver oss.

Vi erbjuder fysisk aktivitet såväl som en hälsosam och lärande tid. Vi fungerar både som ungdomsgård, men också som ett företag! 

Basen i vår verksamhet är vår anläggning med tillhörande byggnader och mark. Nästan alla arbetsinsatser är ideella.

 

Ekonomi

Som så många andra små ridklubbar har vi periodvis det tufft ekonomiskt. Inkomsterna är begränsade. Vi har ändå kunnat underhålla anläggningen och verksamheten

 Hur kan ni föräldrar eller ryttare hjälpa till?

På vår hemsida har vi information om allt som rör klubben. Om ni besöker www.hurk.nu kommer ni att se att vi har en genomarbetad plan för alla att vara med och hjälpa till.


Det finns tre viktiga saker som Du kan bidra med:

Cafeterian
Stalljour
(alltid vuxna med)
Leda barnen på barnlektionerna (30-min.lektioner)

Du som har svårt p.g.a. allergi kan hjälpa till med andra sysslor; jobba på tävlingar, hjälpa till med inventeringar, parkeringsvakter mm


Cafeterianär en för oss stor inkomstkälla! Varje år ger den klubben omkring 50 000 kr! Det är en fantastisk tillgång som hålls i gång tack vare våra eldsjälar! Du är viktig! Vi önskar att Du står i kafeterian två-tre gånger per termin och säljer godis och kaffe. Arbetet är mycket enkelt och tar bara max tre timmar per pass!

Arbetslistan hittar du på vår hemsida och i kafeterian. Det viktiga att tänka på är att om du inte kan komma så byt med någon annan på listan! Alla kontaktuppgifter finns på arbetslistan. 

 

Stalljour baseras på ett arbetsschema som talar om när ni har er ”jourtid”. Varje pass tar ungefär 3 timmar och är på lördagar, söndagar och andra helgdagar kl. 08.00-ca 11.00. Vi hjälps åt för att hålla verksamheten i gång! Vi kan tyvärr inte betala våra anställda att arbeta helger. För er med yngre barn är det jättetrevligt om en förälder eller annan vuxen kan vara med de yngre barnen. Man behöver inte ha häst- och stallvana, det finns nåt för alla. I stalljouren finns alltid en vuxen och hästvan ansvarig som fördelar arbetsuppgifterna (byta täcken, mocka, byta vatten, mäta upp höpåsar, släppa ut hästar, sopa stallet o läktaren mm) Alla kan göra nåt!  Elev som inte kommer på sin stalljour ska betala 500 kr per tillfälle eleven inte dyker upp. Om elev har mycket särskilda orsaker skall eleven/målsman prata med sin ridinstruktör och då erbjudas att kunna göra andra saker för klubben

Du måste tänka på att: komma i tid om du inte kan komma – byt med någon på jourlistan (finns på hemsidan)

Leda hästen på barnlektionerna på barnlektionerna med nybörjare måste vi ha frivilliga som hjälper till att leda hästen på de lektionerna. Det är 30 minuterslektioner och man går bredvid och håller hästen i ett grimskaft (rep) i skritt och lite trav. Vi har tyvärr inga ledare så den ridande måste ha med sig ledare, alternativt att Ni har med Er någon med hästvana som kan leda Ert barn.

Ridlektionen I ridtiden ingår uppsittning, ordna med stigläder mm samt fram- och avskrittning. Var gärna på plats i stallet minst 20 minuter innan du ska rida. 

Förhinder att rida
Om du har förhinder att rida på din lektion, meddela ridskolan 072-002 14 46 så fort som möjligt, helst innan kl. 14.00, för personalens hästplanerings skull, så kan du rida igen den lektionen en annan dag i likvärdig grupp. All igenridning skall ske samma termin, men avbokningar i juni kan ridas igen i augusti 2017. Vid sjukdom längre än 5 veckor, kontakta fakturaansvarig Ingela Axelsson, 070-636 06 62 alt. mail This is a mailto link.

Det går ej att göra avdrag för enstaka lektioner, de rider du igen i annan likvärdig grupp. Anmälan till ridverksamheten görs för hel termin. Anmälan är bindande. Vid uppsägning under pågående termin betalas ridavgiften endast vid uppvisande av läkarintyg som visar att eleven inte kan rida resterande del av terminen. Om elev ändå slutar utan läkarintyg och inte betalat hela sin avgift, kommer avgiften att krävas in.

Uppsägning av ridtid för våren 2018 skall vara ridskolan tillhanda senast den 1 december 2017. Om du därefter (fram till att nästa ridtermin startar) avser att säga upp din ridtid debiteras du för de första fyra ridtillfällena.Efter att ridterminen startat återbetalas ridavgiften endast vid uppvisande av läkarintyg. Vår kassör låter hälsa att när du betalar din faktura – ange fakturanummer, det underlättar vid vår bokföring.

Tänk på att du ska ha lämplig klädsel; skor med klack och gärna ett par ridbyxor, man får lätt skavsår av ”vanliga” byxor. Självklart också hjälm. Både hjälm och ridvästar finns att låna på klubben om du inte har egen.

Vi hoppas att ni får en trevlig tillvaro tillsammans med oss!

Ännu en gång välkomna!

Klubbens styrelse och anställda på HURK


Tel: ridskolan 0563-231 64 eller 072-002 14 46    Katta, Marie och Bibbi

Uppdaterad: 15 AUG 2017 13:08 Skribent: Ingela Axelsson

Våra sponsorer

Valmet

 

 

Hagfors Energi AB

 

 

Hagfors Hem AB

 

Emtbjörks AB

 

 

Equality Line

 

Uddeholmsladan

 

Anders Janssons Möbler AB

 

 

Torfolk Gård -det ekologiska orginalet

 

Ekshärads Water Jet

 

 

Magdalenas Corner

 

 

Elm's Byggnadsfirma AB

 

 

Autofric AB

Postadress:
Hagfors Uddeholms RK - Ridsport
Ridskolan,Stjärnsfors
68340 Uddeholm

Kontakt:
Tel: 0768241697
E-post: This is a mailto link...

Se all info