Hoppa till sidans innehåll

Stalljour


Mockning, förmiddagsstalljour, insläpp och kvällsfodring

HURK drivs som en ideell förening vilket bygger på medlemmars engagemang. Hästarna är klubbens hästar dvs. alla medlemmars. En styrelse är utsedd av medlemmarna för att driva verksamheten och en personalgrupp är anställd av klubben för att arbeta med hästarna och ridskolan. Hästarna är alltså era = Alla klubbens medlemmars! Ni hjälper till att betala för allt runt hästarna med er ridavgift men avgiften täcker bara en del av de verkliga kostnaderna. Därför är det så viktigt att ALLA hjälps åt att ta hand om våra hästar.

Om du inte kan något av datumen nedan, så måste du byta med någon och meddela den ansvariga i gruppen, så att inte den ansvariga ringer och väcker nån som har bytt ;) Viktigt är också att du som vuxen inte byter med nåt litet barn, då funkar inte just den gruppen den gången.

Det är 12 grupper, varje grupp har en ansvarig/ansvariga. Den ansvarige är över 18 år och finns på plats hela stalljouren.

Nedan finns namn och telefonnummer på alla ansvariga i respektive grupp och dessa är markerade med en stjärna på jourschemat. Det finns en tavla bredvid stallkontoret där det varje vecka står vem som ska ha stalljour kommande helg. Har ni bytt med någon ska detta meddelas på stalljourslistan i anslutning till tavlan.

Du som är ansvarig ringer dina medhjälpare och kollar av att de verkligen kommer.  Om det är någon som inte dyker upp på sin stalljour ska dennes namn markeras på tavlan som sitter bredvid stallkontoret!

Att vara ansvarig innebär att man är den som fodrar hästarna på morgonen kl. 07.00. Övriga i gruppen kommer kl. 08.00.

Jouren pågår fram till ca: 11.30 då ridskole- och privathästarna fått sitt lunchhö. Gör upp i gruppen för det räcker om en stannar och ger lunchhö, de andra kan åka hem när man är klar. Insläpp av ridskolehästarna ingår för de äldre ridskoleeleverna och finns med på detta schema, även kvällsfodringen av alla hästar, både privat- och ridskolehästar.

Kan man inte komma till sin jour måste man fixa ersättare själv och ansvariga måste byta med varandra! Meddela att du bytt via tex sms till den ansvariga i din jourgrupp.

Vad som skall göras under stalljouren står på anslagstavlan på lektionshästsidan av stallet under ”ridskolan”! Där kommer även personalen att sätta upp anslag om det är något speciellt att tänka på, även telefonnummer till vem Ni kan ringa till om Ni tycker att någon av lektionshästarna verkar vara sjuk. Privathästarna ska ha ett telefonnr på sin box om vem man ska ringa om någon av dem verkar må dåligt! Vid eventuella frågor kontakta Katta Berg, 070-600 95 36

Det är mycket viktigt att du kommer på din stalljour, är man flera är det inte alls jobbigt. Vi vill verkligen att alla kommer på sin stalljour. Det under en tid varit lite si och så med närvaron på stalljouren, och de som alltid kommer och ställer upp blir till slut less på att vissa aldrig drar sitt strå till stacken. Om du inte kommer på din jour kommer vi att fakturera dig 500 kr per gång, och det vill vi ju helst inte. På listan nedan finns telefonnummer till alla, så ni kan ringa och byta med varandra om du är uppsatt på en dag som inte passar dig! Om alla kommer går det fort och är inte alls mycket jobb. Så ta med fikakorg, saft och kaffetermos och kom med inställningen att ni ska ha en trevlig dag i stallet.

Tack för din hjälp hälsar Hästarna på HURK

Uppdaterad: 17 DEC 2017 17:03 Skribent: Ingela Axelsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Hagfors Uddeholms RK - Ridsport
Ridskolan,Stjärnsfors
68340 Uddeholm

Kontakt:
Tel: 0768241697
E-post: This is a mailto link...

Se all info